x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al Jazeera îşi face post în Balcani

Al Jazeera îşi face post în Balcani

de Irina Cristea    |    07 Feb 2011   •   15:49

Postul de televiziune Al Jazeera se extinde în Balcani. Un canal ce va fi recepţionat în ţările fostei Iugoslavii îşi va începe emisia cel târziu în aprilie, relatează BalkanInsight.com, citat de Hotnews. Al Jazeera îşi propune să depăşească în audienţă CNN-ul şi, totodată, să ridice standardele în materie de jurnalism într-o zonă încă divizată în urma războaielor interetnice.

Investiţia Al Jazeera în regiune se ridică la 10 milioane de euro numai în anul 2011 şi va însemna tehnologie performantă, mult peste nivelul actual al televiziunilor locale, precum şi schimb de informaţii între ţările fostei Iugoslavii. Nu în ultimul rând, ştirile şi reportajele din această regiune vor avea o audienţă internaţională, potrivit lui Goran Milici, care de la 1 februarie îndeplineşte funcţia de director de programe al Al Jazeera Balkans.  Investiţia preconizată de Al Jazeera în noua reţea de televiziune este estimată la circa 10 milioane de euro numai anul acesta.

Al Jazeera Balkans va angaja circa 100 de persoane, respectiv jurnalişti, personal tehnic şi administrativ. Neoficial, se estimează că pentru aceste posturi au trimis solicitări de angajare circa 6.000 de oameni. Noul canal va avea sediul în Sarajevo (Bosnia şi Herţegovina).  Al Jazeera va emite în sistem analog la nivelul Bosniei şi va fi disponibilă la nivelul fostei Iugoslavii prin intermediul satelitului şi al operatorilor locali de cablu.

Bosnia, Croaţia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia şi Kosovo (a cărui independenţă nu a fost încă recunoscută de mai multe state, inclusiv România) formează spaţiul ex-iugoslav. Populaţia estimată a acestei regiuni este de circa 25 de milioane.

×