x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri locale în Marea Britanie. Înfrângere MAJORĂ a Partidului Conservator, condus de Boris Johnson

Alegeri locale în Marea Britanie. Înfrângere MAJORĂ a Partidului Conservator, condus de Boris Johnson

06 Mai 2022   •   17:10
Alegeri locale în Marea Britanie. Înfrângere MAJORĂ a Partidului Conservator, condus de Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a recunoscut pierderile Partidului Conservator în alegerile locale.

"Sunt alegeri intermediare, cu siguranţă sunt rezultate mixte. Am avut o noapte grea în unele zone din ţară, dar, pe de altă parte, în alte zone din ţară convervatorii avansează şi chiar au înregistrat câştiguri remarcabile", a spus acesta, citat de BBC.

Datele oficiale preliminare arată pierderi serioase pentru Partidul Conservator, de centru-dreapta, condus de actualul premier, în consiliile locale din regiunile britanice Anglia şi Scoţia.

Totodată, Keir Starmer, liderul Partidului Laburist, de centru-stânga și aflat în opoziţie, spune că formaţiunea  pe care o conduce "îşi revine" pentru a câştiga viitorul scrutin parlamentar.

Partidul Conservator a pierdut aproximativ 250 de locuri în consiliile locale din Anglia, iar în Scoţia pierderile ar putea fi  mai mari, victorii obținând Partidul Laburist, Partidul Naţional Scoţian şi Partidul Liberal-Democrat.

A pierdut astfel 92 de locuri în consiliu, Partidul Laburist a câştigat 23 de locuri şi Partidul Liberal-Democrat a obținut 42. 

De asemenea, Johnson a pierdut susținerea londonezilor ca urmare a Brexit-ului din 2016, aceștia fiind în favoarea rămânerii Regatului Unit în UE.

 

Sprijinul lui pentru Brexit l-a costat susţinerea la Londra, unde majoritatea alegătorilor au votat în favoarea rămânerii în UE la referendumul din 2016.

 

×