x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aleksei Navalnîi își dorește să revină în Rusia

Aleksei Navalnîi își dorește să revină în Rusia

15 Sep 2020   •   15:49
Aleksei Navalnîi își dorește să revină în Rusia

Liderul opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi, își dorește să revină în Rusia din Germania, unde este spitalizat la clinica Charite, după ce ar fi fost otrăvit în cursul unei călătorii în Siberia, a scris purtătoarea sa de cuvânt, Kira Iarmîș, în cadrul unei postări pe Twitter, marți, scrie Reuters.

Starea de sănătate a opozotantului rus a început să se îmbunătățească, putând să respire singur fără ventilație mecanică.

„Fiecare cetățean al Federației Ruse este liber să părăsească Rusia și să revină în Rusia. Dacă un cetățean al Federației Ruse își reface starea de sănătate, atunci desigur toată lumea va fi fericită.”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, marți.

Aleksei Navalnîi a fost transportat la un spital din Serbia, pe 20 august, după ce i s-a făcut rău la bordul unui avion între Serbia și Moscova, după ce a băut un ceai la aeroport.

Oficialii spitalului din Serbia, unde opozantul rus a fost spitalizat, au declarat că în corpul lui Navalnîi nu au fost găsite urme de otravă.

Pe 22 august, Navalnîi a fost transferat în Germania.

Germania a anunțat la sfârșitul lunii august că în urma testelor efectuate a rezultat că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din familia Noviciok. De asemenea, Franța a anunțat, luni, că a ajuns la aceeași concluzie pe baza propriilor rezultate, iar președintele Emmanuel Macron a denunțat o „tentativă de asasinat”.

×
Subiecte în articol: Rusia Aleksei Navalnîi germania otravire