x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă în faţa Palatului Buckingham: Agresorul avea o sabie şi a strigat 'Allah Akbar'

Alertă în faţa Palatului Buckingham: Agresorul avea o sabie şi a strigat 'Allah Akbar'

26 Aug 2017   •   15:56
Alertă în faţa Palatului Buckingham: Agresorul avea o sabie şi a strigat 'Allah Akbar'

Bărbatul de 26 de ani care a rănit vineri seară poliţişti în faţa Palatului Buckingham, la Londra, era înarmat cu 'o sabie de 1,20 metri' şi a strigat 'Allah Akbar', a comunicat duminică poliţia britanică, transmit Reuters şi AFP.

Bărbatul, care se află acum în arestul poliţiei antiteroriste, şi-a îndreptat autovehiculul pe care îl conducea spre o maşină a poliţiei, oprindu-se în faţa ei într-o zonă din apropierea Palatului Buckingam, reşedinţa reginei Elisabeta a II-a, a indicat poliţia.

Poliţişti neînarmaţi au încercat să-l captureze pe şofer, aflat singur în maşină, şi care s-a aplecat pentru a lua 'o sabie de 1,2 metri aşezată în faţa scaunului din dreapta'.

'Poliţiştii au acţionat foarte rapid pentru a-l reţine. În timpul unei lupte, trei poliţişti au suferit răni minore. Bărbatul, care a strigat de mai multe ori ,,Allah Akbar'', a fost neutralizat cu un spray (cu piper)', adaugă comunicatul poliţiei. Doi dintre poliţiştii răniţi au fost spitalizaţi pentru scurt timp, adaugă sursa citată.

În momentul incidentului, regina Elisabeta a II-a se afla la reşedinţa sa din Scoţia, Castelul Balmoral.

'Poliţiştii din cadrul direcţiei contrateroriste sunt însărcinaţi cu ancheta, în prezent având loc percheziţii în regiunea Luton', a declarat comandantul direcţiei respective, Dean Haydon.

'Credem că bărbatul a acţionat singur şi nu căutăm alţi suspecţi în acest stadiu' al anchetei, a adăugat el, precizând că 'este normal ca incidentul să fie tratat, deocamdată, ca un act terorist'.

Haydon a mai declarat că un dispozitiv de poliţie întărit era deja prevăzut pentru weekendul prelungit din Marea Britanie, unde luni este zi de sărbătoare, şi că nivelul ameninţării teroriste în ţară rămâne la 'grav'. Acesta fusese ridicat la nivelul 'critic' - indicând riscul unui atac iminent, pentru prima dată după 2017 - după atentatul de la Manchester din luna mai.AGERPRES

×