x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă în Kabul! Talibanii au capturat un district în provincia Ghazni şi au ucis peste zece persoane

Alertă în Kabul! Talibanii au capturat un district în provincia Ghazni şi au ucis peste zece persoane

12 Apr 2018   •   10:10
Alertă în Kabul! Talibanii au capturat un district în provincia Ghazni şi au ucis peste zece persoane
Sursa foto: STRINGER/EPA

Militanţi talibani au capturat joi dimineaţă un district din provincia Ghazni în Afganistan în apropiere de capitala provinciei şi au ucis peste zece persoane, inclusiv guvernatorul districtului, a declarat un oficial din poliţie, citat de Reuters. 
     
Districtul Khawaja Omari din Ghazni era considerat unul dintre cele mai sigure ale provinciei. 
     
Militanţii i-au ucis pe guvernatorul districtului Ali Dost Shams, gărzile sale de corp, şapte ofiţeri de poliţie şi cinci agenţi de informaţii guvernamentali, a declarat Ramazan Ali Mohseni, adjunct al şefului poliţiei în Ghazni. 
     
Talibanii au incendiat apoi cartierul general al districtului, a spus el. 
     
Purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabihullah Mujahid a declarat într-un comunicat că 20 de ofiţeri de poliţie au fost ucişi în atac. 
     
Căderea districtului Khawaja Omari extinde teritoriul controlat de talibani mai aproape de capitala provinciei, de asemenea numită Ghazni, un oraş de 150.000 de locuitori la 150 km sud-vest de capitala afgană, Kabul. 
     
Luptele în Afganistan cresc în intensitate primăvara când vremea mai caldă topeşte zăpada ce blochează trecerile de munte, crescând mobilitatea insurgenţilor. 
     
Talibanii anunţă de obicei lansarea unei ofensive de primăvară în aprilie. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: talibani