x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ MAXIMĂ în Japonia! SUPERTAIFUNUL Vongfong a lovit centrul ţării (VIDEO)

ALERTĂ MAXIMĂ în Japonia! SUPERTAIFUNUL Vongfong a lovit centrul ţării (VIDEO)

13 Oct 2014   •   08:21
ALERTĂ MAXIMĂ în Japonia! SUPERTAIFUNUL Vongfong a lovit centrul ţării (VIDEO)

Puternicul taifun Vongfong a lovit luni centrul Japoniei după ce, anterior, a provocat rănirea a 44 de persoane şi un dispărut, un chinez luat de valuri, relatează AFP, citată de Agerpres. Centrul taifunului, al 19-lea din acest sezon, 'a atins uscatul la Makurazaki, pe Insula Kyushu, în jurul orei locale 08.30 (duminică, 23.30 GMT)', însoţit de rafale de până la 180 de kilometri pe oră, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale de meteorologie. Peste 300 de zboruri au fost anulate, potrivit postului naţional de televiziune NHK.

Înainte a se abate asupra principalelor insule ale Japoniei, taifunul a fost precedat de furtuni şi ploaie, trei chinezi fiind luaţi de valuri uriaşe la Shizuoka, duminică după-amiază, în centrul Japoniei, conform canalului NHK. Doi dintre ei au putut fi salvaţi, dar despre al treilea nu apăruse luni nicio informaţie.

În cursul week-endului, ciclonul a lovit arhipelagul Okinawa cu rafale de peste 200 de kilometri pe oră. Imagini difuzate la televiziune au arătat ploi torenţiale, drumuri inundate şi numeroase case distruse.

El a fost retrogradat de la 'extrem de puternic' la 'puternic', însă autorităţile japoneze au atras atenţia sâmbătă că 'rămâne, totuşi, important şi foarte puternic', avertizând în legătură cu valuri înalte, precipitaţii torenţiale şi alunecări de teren.

Cel puţin 44 de persoane au fost rănite, printre care o fetiţă de nouă ani şi un tânăr de aproximativ 20 de ani ale căror degete au fost secţionate în uşă de puternice rafale de vânt, în două incidente distincte.

În urmă cu o săptămână, un alt taifun, Phanfone, a traversat Japonia, lăsând în urma lui vreo zece dispăruţi, printre care trei militari americani luaţi de valuri în timp ce făceau fotografii în Okinawa.

×
Subiecte în articol: Vongfong taifun supertaifun japonia