x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alt scandal pentru Trump: A salutat PROTESTATARI înarmați și cu însemne naziste!

Alt scandal pentru Trump: A salutat PROTESTATARI înarmați și cu însemne naziste!

de Dan Constantin    |    03 Mai 2020   •   20:54
Alt scandal pentru Trump: A salutat PROTESTATARI înarmați și cu însemne naziste!
Sursa foto: François Lacasse

Președintele Donald Trump a făcut aprecieri pozitive pentru protestatarii care cereau ridicarea restricțiilor de circulație în Statul Michigan. Președintele a spus de la tribuna Casei Albe că „aceștia sunt niște oameni buni!” Joi, 30 aprilie circa 400-700 de persoane, după aprecierea poliției, au forțat intrarea în Parlamentul statal unde se dezbătea o hotărâre a guvernatorului pentru prelungirea stării de urgență. Problema pentru Trump este că mulți dintre protestatari erau înarmați, unii cu arme de asalt. Protestatarii au afișat însemne naziste și portrete caricaturizate ale guvernatorului cu chipul lui Hitler. Manifestanții radicali făceau parte din organizații de extremă dreaptă paramilitare.

 Aprecierile lui Trump față de protestatari au stârnit numeroase critici și dezbateri la posturile de televiziune. Reprezentanți ai comunității evreiești din SUA au calificat în termeni duri declarația președintelui TRUMP. 

 Guvernatorul Grethen Whitmer a prelungit starea de urgență în Michigan până în 28 mai iar măsurile de interdicție de a părăsi domiciliile până la 15 mai.

×