x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul de la miezul nopţii

Ambasadorul de la miezul nopţii

de Irina Cristea    |    31 Mar 2011   •   13:56

Noul ambasador al Republicii Sud-Coreene vine de la Berna. Mai precis, de la misiunea diplomatică a Seulului în Elveţia, au declarat, pentru Jurnalul Naţional, surse diplomatice.

Lim Han Taek, diplomatul desemnat să-i succeadă lui Lee Kwang-Jae, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Coreea în România (care şi-a încheiat recent mandatul la Bucureşti) a sosit în capitală luni, la miezul nopţii, spre disconfortul membrilor corpului diplomatic sud-coreean însărcinaţi să-l întâmpine.

Misiunea de la Bucureşti va fi prima pe care Lim Han Taek o va gestiona în calitate de ambasador. La Berna, el ocupase postul de adjunct de misiune diplomatică.

Coreea de Sud este singura ţară din Asia cu care România are un parteneriat strategic. Documentul, semnat în 2008, oferă un cadru pentru dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări, în toate domeniile de activitate. România este, la rândul său, singura ţară din Europa cu care Coreea de Sud a semnat un astfel de parteneriat. În pofida acestei relaţii speciale, reprezentarea diplomatică a României la Seul se face, din decembrie 2010, doar la nivel de Însărcinat cu Afaceri, prin Sever Cotu. Numărul diplomaţilor din ambasadă a fost restrâns drastic pe fondul reducerii cheltuielilor.

×