x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul Moldovei în România, rechemat la Chişinău

Ambasadorul Moldovei în România, rechemat la Chişinău

16 Apr 2009   •   00:00

Guvernul Republicii Moldova a rechemat joi şapte ambasadori, printre care şi pe cel din România, Lidia Guţu, informează Info-Prim Neo în pagina electronică.



Lidia Guţu, ambasadorul Republicii Moldova în România şi, prin cumul, ambasador în Muntenegru şi Serbia, cu reşedinţa la Bucureşti, a fost rechemată şi numită ambasador al Republicii Moldova în Bulgaria, înlocuindu-l pe Veaceslav Madan, rechemat din funcţie.

Valeriu Bobuţac, cu reşedinta la Budapesta, a fost rechemat din funcţia de ambasador în Ungaria şi, prin cumul, în Bosnia-Herţegovina, Slovenia, Croaţia, Sfântul Scaun şi în Comisia Dunăreană. El a fost numit ambasador în Belarus şi, prin cumul, reprezentant permanent pe lânga organele statutare şi alte organe ale Comunităţii Statelor Independente (CSI), cu reşedinţa la Minsk. El l-a înlocuit astfel pe Ivan Filimon.

Natalia Gherman a fost rechemată din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Suedia şi din funcţiile deţinute, prin cumul, de ambasador în Finlanda şi Norvegia, cu reşedinţa la Stockholm.

Igor Corman, cu reşedinta la Berlin, a fost rechemat din Germania şi, prin cumul, din Danemarca.

Iulian Grigoriţă a fost rechemat din funcţia de consul general al Republicii Moldova în circumscripţia consulară cuprinzând landurile germane Hessen, Baden-Wurttemberg, Bayern, Rheinland-Pfalz, Saarland şi Thuringia, cu reşedinţa în oraşul Frankfurt.

De asemenea, Sergiu Stati, consilierul preşedintelui Vladimir Voronin pe probleme politice, a fost numit ambasador al ţării sale în Turcia.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe ambasador