x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul rus în Suedia: „Ne doare în cot de sancțiunile occidentale!”

Ambasadorul rus în Suedia: „Ne doare în cot de sancțiunile occidentale!”

13 Feb 2022   •   15:01
Ambasadorul rus în Suedia: „Ne doare în cot de sancțiunile occidentale!”

Rusiei nu îi pasă de riscurile unor sancţiuni occidentale în cazul invadării Ucrainei, a afirmat ambasadorul rus în Suedia, Viktor Tatarinţev, citat de AFP.

„Îmi scuzaţi exprimarea, dar ne doare în cot de toate sancţiunile lor”, a spus Tatarinţev, într-un interviu difuzat sâmbătă noaptea pe website-ul cotidianului suedez „Aftonbladet”.

„Ne-au fost impuse deja astfel de sancţiuni şi, într-un fel, ele au avut efecte pozitive asupra economiei şi agriculturii noastre”, a precizat diplomatul rus, care vorbeşte cursiv limba suedeză.

„Am fost capabili să ne sporim exporturile. Spre exemplu, nu avem brânză italiană sau elveţiană, dar am învăţat să fabricăm brânză rusă la fel de bună, utilizând reţete italiene sau elveţiene. Noi sancţiuni nu ar aduce nimic pozitiv, însă, în același timp, situaţia nu ar fi atât de gravă cum spune Occidentul”, a adăugat el.

În opinia sa, ţările vestice nu înţeleg mentalitatea rusă. „Cu cât Occidentul face mai multe presiuni asupra Rusiei, cu atât mai puternic va fi răspunsul rus”, a mai spus  Tatarinţev.

×
Subiecte în articol: Rusia