x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambiţii: Obama vrea astronauţi pe orbita lui Marte

Ambiţii: Obama vrea astronauţi pe orbita lui Marte

de Mihaela Matachita    |    16 Apr 2010   •   00:00

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat obiectivul Statelor Unite de a trimite astronauţi pe orbita planetei Marte în jurul anului 2035, într-un discurs prin care a încercat să îi convingă pe numeroşii săi critici de justeţea viziunii sale în privinţa explorării spaţiale.

Barack Obama a făcut această  afirmaţie la Centrul spaţial Kennedy, în apropiere de Cape Canaveral, unde a ţinut un discurs în care a prezentat viziunea Administraţiei sale în domeniul explorării spaţiale.

"Vom începe astfel să trimitem astronauţi către un asteroid, pentru prima oară în istorie, până la jumătatea anilor 2030 şi cred că vom putea trimite oameni pe orbita lui Marte, care să poată reveni cu bine pe Terra, înainte de a putea să coborâm pe Marte", a adăugat preşedintele american.

Barack Obama a stârnit un val de critici în Congresul SUA şi în rândurile specialiştilor din domeniul spaţial în februarie, când a anulat Programul Constellation, care viza revenirea astronauţilor americani pe Lună, ca etapă pregătitoare pentru "cucerirea" planetei Marte. Criticii, printre care se numără şi Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, în 1969, l-au acuzat atunci pe Obama că a renunţat la o jumătate de secol de supremaţie americană în spaţiu.

×
Subiecte în articol: externe