x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amedy Coulibaly, liderul retelei islamiste care a executat actele teroriste in Franta?

Amedy Coulibaly, liderul retelei islamiste care a executat actele teroriste in Franta?

09 Ian 2015   •   16:19
Amedy Coulibaly, liderul retelei islamiste care a executat actele teroriste in Franta?

Conform infomatiilor furnizate de Le Nouvel Observateur, cel de-al treilea atacator care a fost prezent la locul masacrului ce a avut loc la sediul redactiei publicatiei, cel responsabil de atacul executat in aceeasi zi la Montrouge, in care a murit o politista si cel care tine ostatici sase femei si copii, intr-o bacanie din Vincennes, este islamistul radical Amedy Colibaly, un apropiat al fratilor Kouachi.

Amedy Coylibaly, 32 de ani, este un recidivist convertit la islamism radical. A adunat mai mult de 18 ani de inchisoare, in momentul primei condamnari, pentru furt in forma agravata, era inca minor. fiind condamnat pentru prima datsi care a fost eliberat de un an de zile din penitenciar. A suferit mai multe condamnari pentru atac armat, trafic de droguri

In 2010 a fost arestat de serviciile antiteroriste franceze, banuit ca a participat la un complot care viza eliberarea din inchisoare a unuia dintre autorii valurile de atentate din 1995, membru al Grupului Islamic Armat, condamnat pe viata.

Cu aceasta ocazie, in timpul perchezitiei efectuate la domiciliul sau, anchetatorii au descoperit 240 de cartuse de calibru 7,62mm – munitie specifica unui pistol mitraliera automat Kalasnikov.

Condamnat in urma acestor evenimente , in 2013, la cinci ani de inchisoare, el a fost eliberat in 2014.

Avand in vedere perioada de activitate a lui Coulibaly in celulele islamiste radicale din Franta, se poate presupune ca acesta este seful retelei care a indoliat si infricosat Franta.

×