x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii oferă 3 milioane de dolari recompensă pentru un lunetist ISIS

Americanii oferă 3 milioane de dolari recompensă pentru un lunetist ISIS

01 Sep 2016   •   13:01
Americanii oferă 3 milioane de dolari recompensă pentru un lunetist ISIS

Washington-ul a promis o recompensă de 3 milioane de dolari pentru orice informaţie care va ajuta la capturarea unui fost militar tadjik, care a fost antrenat în SUA dar care după ce a  dezertat s-a lăturat grupării islamiste ISIS.

Goulmourod Khalimov, în vârstă de 41 de ani, aste un fost colonel de poliţie din forţele speciale ale ministerului de Interne tadjik.

Lunetistul a urmat între anii 2003 şi 2014 cinci stagii de pregătire în SUA şi în Tadjikistan, pregătiri finanţate printr-un program antiterorist al departamentului de stat american.

Însă după stagiile de pregătire, în anul 2015, Khalimov a apărut într-un video difuzat pe internet în care flutura o armă de lunetist şi promitea că o să aducă "jihadul" în Rusia, Tadjikistan şi SUA.

Washington-un l-a clasificat pe Khalimov "terorist internaţional" în septembrie 2015. Autorităţile americane au anunţat, marţi, că oferă 3 milioane de dolari recompensă pentru capturarea lunetistului pe care îl consideră un personaj cheie în gruparea jihadistă ISIS.

Sursa: 7sur7.be

×