x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel îşi încheie campania electorală îndemnând la dialog cu Moscova

Angela Merkel îşi încheie campania electorală îndemnând la dialog cu Moscova

de Agerpres    |    24 Mai 2014   •   20:44
Angela Merkel îşi încheie campania electorală îndemnând la dialog cu Moscova

Cancelarul german Angela Merkel a încheiat sâmbătă campania partidului său conservator CDU pentru 'alegerile europene printr-un apel la dialog cu Rusia în problema Ucrainei', amintind de ceea ce statele fondatoare ale UE au realizat după război, relatează AFP.

În cadrul ultimului miting de campanie al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) la Worms (sud-vest), Merkel a evocat construcţia europeană după cel de-al Doilea Război Mondial şi angajamentul de a apăra pacea artizanilor săi, potrivit agenţiei de presă Dpa.

'Sarcina noastră astăzi este de a continua activitatea de pace, şi din nou şi mereu - în special, în ceea ce priveşte Ucraina - de a discuta cu Rusia, de a întinde întotdeauna mâna, deşi nu suntem de acord cu toate', a făcut apel cancelarul german.

'Astăzi noi rezolvăm conflictele altfel, nu cu război, ci prin discuţii paşnice', a adăugat Merkel, reafirmând opoziţia partidului său faţă de tot ceea ce seamănă cu o mutualizare a datoriilor statelor membre.'Suntem solidari, ajutăm, dar ne aşteptăm ca cei care au nevoie de ajutor să-şi facă temele acasă', a explicat ea.  

×
Subiecte în articol: angela merkel Vladimir Putin