x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel vrea să interzică burqa în Germania „oricând este legal posibil”

Angela Merkel vrea să interzică burqa în Germania „oricând este legal posibil”

de Anca Arambaşa    |    06 Dec 2016   •   16:10
Angela Merkel vrea să interzică burqa în Germania „oricând este legal posibil”

Cancelarul german a declarat că burqa purtată de musulmani trebuie interzisă „oricând este legal posibil”, în Germania. Liderul a adăugat că această criză a refugiaţilor „nu ar mai trebui repetată niciodată”, în timp ce se adresa partidului din care face parte, privind oferta pentru a obţine un al patrulea mandat de cancelar al țării.

Merkel a spus că ar susţine o interdicţie naţională privind acoperirea „întregii feţe cu vălul islamic” în timpul discursului către partidul conservator, Uniunea Democrat Creştină. Ea a declarat în faţa delegaţilor: „Acoperirea completă a feţei cu vălul trebuie interzisă, oricând este legal posibil”, a spus Merkel iar comentariul a fost primit cu aplaude din partea auditoriului, scrie Mirror.co.uk.

Popularitatea cancelarului a scăzut în ultimele luni în rândul populaţiei germane, din cauza criticilor la adresa politicilor „uşilor deschise” pentru refugiaţii care fug din calea războaielor. Aproximativ 900 de mii de oameni care au solicitat azil în Germania au fost primiţi anul trecut, dând naștere temerilor asupra problemelor referitoare la integrarea "culturilor diferite”, iar plângerile atacurilor sexuale care implicau imigranţi au agravat situaţia.

Germania a făcut însă primul pas înspre controversata decizie de interzicere a vălului ca răspuns la îngrijorările publice despre integrarea musulmanilor. Ultimele acţiuni ale Statului Islamic din Germania au fost elementele care a determinat guvernul lui Merkel să ia măsuri urgente. În plus, partidul conervator al liderului german este sub presiune din cauza dreptei anti-imigranţi, numit Partidul Alternativa pentru Germania.

 

Citeşte şi:

Refugiații musulmani pornesc islamizarea Germaniei

 

Angela Merkel şi-a anunţat oficial candidatura pentru un nou mandat de cancelar

 

VIDEO - Femeile irakiene își aruncă vâlurile după ce au fugit din Mosul

×