x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproape 30 de proteste planificate pentru weekend, în Anglia

Aproape 30 de proteste planificate pentru weekend, în Anglia

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2024   •   15:20
Aproape 30 de proteste planificate pentru weekend, în Anglia

Aproape 30 de proteste planificate pentru weekend în Anglia. Țara asistă la scene violente după ce un adolescent de 17 ani a înjunghiat mortal trei fetițe la un curs de dans, în orășelul Southport. În orașul Manchester, polițiștii au primit „puteri suplimentare".

Sky News a identificat aproape 30 de proteste planificate pentru acest weekend.

Sâmbătă sunt planificate 24 de proteste - dintre care 22 de activiști de extremă dreapta, unul este un protest antirasist și unul se pare că este o „veghe pașnică".

Duminică, sunt planificate 5 proteste - dintre care 4 se crede că sunt planificate de activiști de extremă dreapta și unul care se înțelege că este o "veghe pașnică".

În ultimele 24 de ore, opt persoane au fost arestate și trei ofițeri de poliție au fost duși la spital în urma revoltelor din centrul orașului Sunderland. Protestatarii s-au luptat cu poliția după un protest planificat în urma atacului cu cuțitul din Southport.

A existat, de asemenea, un blocaj între poliție și protestatari în fața unei moschei de pe St Mark's Road din Sunderland.

Între timp, în Liverpool, o mulțime de aproximativ 200 de protestatari antirasiști s-au adunat în fața unei moschei după zvonuri privind un protest al extremei drepte.

De asemenea, un ordin de dispersare a fost pus în aplicare în centrul orașului Manchester pentru sâmbătă, potrivit Greater Manchester Police (GMP).

Polițiștii au primit „puteri suplimentare" pentru a se ocupa de oricine participă la provocarea unui comportament antisocial în anumite zone până la ora 19.00.

Ofițerii vor putea, de asemenea, confisca orice obiect legat de comportamentul antisocial.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: anglia proteste weekend