x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunţ oficial despre E.coli: Seminţele germinate, la originea epidemiei.

Anunţ oficial despre E.coli: Seminţele germinate, la originea epidemiei.

10 Iun 2011   •   10:57
Anunţ oficial despre E.coli: Seminţele germinate, la originea epidemiei.

Conducerea Institutului Robert Koch din Germania a anuntat astazi rezultatul analizelor care au fost realizate in vederea depistarii sursei care a stat la baza epidemiei din Europa. "Semintele germinate" sunt cauza, a declarat Reinhard Burger, directorul Institutului, in cadrul unei conferinte de presa la Berlin.

Potrivit analizelor, "persoanele care au mancat aceste seminte au de noua ori mai multe sanse sa aiba diaree cu sange si alte semne de infectie cu bacteria ECEH decat cele care nu au mancat", a declarat el, citat de AFP si preluat de Mediafax.

Exista analize "multiple", pe terenurile si produsele unei ferme din nordul Germaniei, Gärtnerhof din Bienenbüttel, care nu au putut dovedi cu certitudine prezenta bacteriei, dar "lantul de indicii este asa de important", incat se poate identifica originea contaminarii, au explicat oficialii.

Citeste si CE confirma ca Germania nu a exportat seminte germinate

La aceasta conferinta de presa au participat RKI, Oficiul federal pentru protectia consumatorului si securitate alimentara si Institutul federal pentru evaluarea riscurilor. Acestea au anuntat oficial ridicarea alertei decretate la sfarsitul lui mai impotriva consumului de castraveti, rosii si salate crude, care i-a costat deja sute de milioane de euro pe agricultorii europeni.

"Nu exista alta pista serioasa decat semintele germinate", a explicat Burger ca raspuns la o intrebare privind gradul de certitudine al autoritatilor ca sursa contaminarii o reprezinta doar semintele germinate.

×
Subiecte în articol: e.coli seminte germinate