x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apple a retras aplicația creată de Andrew Tate

Apple a retras aplicația creată de Andrew Tate

de Redacția Jurnalul    |    23 Sep 2023   •   07:21
Apple a retras aplicația creată de Andrew Tate
Sursa foto: antena3CNN

Apple a eliminat aplicația creată de Andrew Tate, după ce fusese criticată că încurajează misoginismul, anunță The Guardian.

O firmă de avocatură spunea că aplicația Real World Portal încurajează misoginismul și că există dovezi care sugerează că este o schemă piramidală ilegală.

The Guardian scria că Tate a creat aplicația Real World Portal, după ce a închis "Hustler's University", care era o „academie online” pentru fanii săi, promițând să îi ajute să câștige mii de lire sterline, ajutând în același timp videoclipurile lui Tate de pe rețelele sociale, care au fost descrise ca fiind misogine, să devină virale.

McCue Jury & Partners, firma care reprezintă patru femei britanice care l-au acuzat pe Tate de agresiune sexuală și fizică, a susținut că aplicația se adresa în mod deliberat bărbaților tineri și încuraja misoginismul. Membrii aplicației împărtășeau inclusiv tehnici despre cum să controleze și să exploateze femeile. De asemenea, firma a susținut că există dovezi care sugerează că aplicația este o schemă piramidală ilegală, membrii fiind taxați cu 49,99 dolari pe lună pentru a se înscrie.

Vineri seară, Apple a declarat că a eliminat aplicația din magazinul său. Decizie a venit în urma scrisorii din partea firmei de avocatură, care cerea companiei Apple să analizeze dacă aplicația este în conformitate cu politicile sale: "Vă scriem deoarece clienții noștri sunt extrem de îngrijorați de faptul că găzduiți aplicația mobilă Real World Portal (RWP) a lui Tate în Apple Store. Continuând să facă asta, Apple nu numai că poate finanța indirect presupusele activități infracționale ale lui Tate, dar ajută la răspândirea doctrinelor sale misogine".

Săptămâna trecută, aplicația Real World Portal a fost retrasă din magazinul Google Play după ce s-a afirmat că era o schemă piramidală ilegală și încuraja misoginismul.

(sursa: Mediafax)

×