x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata SUA a urmărit un avion rusesc care s-a apropiat de Alaska

Armata SUA a urmărit un avion rusesc care s-a apropiat de Alaska

10 Aug 2022   •   18:00
Armata SUA a urmărit un avion rusesc care s-a apropiat de Alaska

Armata SUA a urmărit un avion rusesc care, luni, s-a apropiat de Alaska și a intrat de două ori în zona de identificare de pe radarul apărării aeriene, potrivit CNN.

Aceasta a urmărit și identificat, în două rânduri, un avion care a intrat în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska, potrivit Comandamentului nord-american de apărare aerospațială (NORAD).

În ambele cazuri, a fost vorba de un singur avion de supraveghere rusesc. În cea de-a doua ocazie, care a avut loc luni seara, NORAD a trimis avioane de luptă F-22 pentru a intercepta aeronava.

„Avionul rusesc a rămas în spațiul aerian internațional și nu a intrat în spațiul aerian suveran american sau canadian", a precizat NORAD.

ADIZ este numele spațiului aerian internațional adiacent statului Alaska. În interesul securității naționale, armata americană a stabilit proceduri de identificare a aeronavelor aflate în ADIZ.

Incursiunile rușilor în zonă nu au fost considerate ostile, au declarat pentru CNN mai mulți oficiali din domeniul apărării. Avioanele rusești nu au operat într-un mod nesigur sau neprofesionist, a declarat un oficial al apărării, și nici nu au intrat în zona economică exclusivă din Alaska.

Oficialii mai spun că un incident similar a avut loc la începutul acestui an.

×
Subiecte în articol: sua alaska Rusia