x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata SUA: Anchetă privind mesajele de evacuare din Peninsula Coreeană

Armata SUA: Anchetă privind mesajele de evacuare din Peninsula Coreeană

23 Sep 2017   •   19:20
Armata SUA: Anchetă privind mesajele de evacuare din Peninsula Coreeană

Armata SUA a anunţat sâmbătă că a deschis o anchetă în legătură cu alertele false trimise pe telefoane mobile şi mesajele pe reţelele sociale în care membrii personalului militar american şi familiile lor erau sfătuiţi să evacueze Peninsula Coreeană, relatează agenţia Reuters. 

Mesajele pe telefoane, care au fost difuzate joi, au survenit într-o perioadă sensibilă, cu mari tensiuni, după ce Coreea de Nord a efectuat cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear al său pe 3 septembrie. Testul nuclear şi o serie de lansări de rachete au provocat ''un război al declaraţiilor'' între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un. 

Forţele Americane din Coreea (USFK) nu cunosc deocamdată câte persoane au primit mesajele false sau cine se află în spatale lor, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al USFK. 

USFK a postat joi un comunicat pe pagina sa oficială de Facebook în care afirmă în mod clar că Armata SUA nu a emis nici un fel de alertă referitoare la evacuare

În comunicat sunt date instrucţiuni tuturor membrilor personalului Departamentului american al Apărării şi familiilor lor să confirme orice comunicare referitoare la evacuare înainte de a acţiona. 

USFK întreprinde de două ori pe an - primăvara şi toamna - un exerciţiu intitulat Operaţiunea de evacuare a persoanelor necombatante (NEO), o repetiţie pentru o posibilă evacuare. Cel de-al doilea exerciţiu NEO din acest an este programat să aibă loc în octombrie.

AGERPRES

×