x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asasinarea lui Zelenski: 18 persoane au fost arestate în Polonia pentru sabotaj și colaborare cu agenți din Rusia și Belarus

Asasinarea lui Zelenski: 18 persoane au fost arestate în Polonia pentru sabotaj și colaborare cu agenți din Rusia și Belarus

de Redacția Jurnalul    |    03 Iun 2024   •   22:36
Asasinarea lui Zelenski: 18 persoane au fost arestate în Polonia pentru sabotaj și colaborare cu agenți din Rusia și Belarus
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Polonia au arestat 18 persoane acuzate că au desfășurat activități ostile sau sabotaj în numele Rusiei și Belarusului.

Una dintre scheme ar fi inclus planuri de asasinare a lui Volodimir Zelenski, a spus ministrul de interne, Tomasz Siemoniak, potrivit Sky News.

Zece dintre ei au fost arestați în decembrie. Ei au fost direct implicați în planificarea diferitelor forme de sabotaj în Polonia, a spus Tomasz Siemoniak într-o conferință de presă.

Autoritățile din Polonia au legat unele incendii sau tentative recente de incendiere de activitățile agenților plătiți de ruși.

Siemoniak a mai spus că actele de sabotaj fac parte dintr-un plan mai larg care include și atacuri cibernetice, împingând migranții din Belarus să treacă în Polonia și amenințănd securitatea țării.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: arestari sabotaj Polonia colaborare Rusia