x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Astronomul reginei Marii Britanii: În maximum 40 de ani, vom afla dacă există extratereştri!

Astronomul reginei Marii Britanii: În maximum 40 de ani, vom afla dacă există extratereştri!

07 Sep 2012   •   10:19
Astronomul reginei Marii Britanii: În maximum 40 de ani, vom afla dacă există extratereştri!

In urmatorii 40 de ani vom stii daca exista sau nu extraterestri! Afirmatia apartine astronomului reginei Marii Britanii si fost presedinte al Royal Society, cea mai veche societate stiintifica din lume, scrie Daily Mail.

Lordul Martin Rees crede ca noile tehnologii din astronomie vor ajuta astrofizicienii sa obtina imagini cu planete aflate la mare departare de Terra nu mai tarziu de anul 2025, ceea ce va permite specialistilor sa descopere daca acestea gazduiesc forme de viata extraterestra.

"In 10-20 de ani, vom avea imagini ale unor planete asemanatoare Pamantului, arbitand in jurul altor stele. Va fi un subiect extrem de interesant si un punct de pornire in cautarea dovezilor existentei vietii extraterestre", a declarat Rees.

In cadrul unui discurs tinut cu ocazia lansarii unei noi serii de documentare coordonate de profesorul Stephen Hawking, Rees a declarat ca 'anumite provocari stiintifice ar putea fi dincolo de capacitatea creierelor umane. Asa cum cimpanzeii nu pot intelege fizica cuantica, este posibil ca anumite adevaruri sa nu poata fi intelese de catre oameni. Este posibil ca anumite provocari sa nu fie rezolvate in epoca umana, ci in epoca post-umana. Evolutia va continua si dincolo de oameni, caci nu suntem apogeul evolutiei pe Terra', potrivit descopera.ro.

Specialistul nu a exclus ca anumite probleme sa nu poata fi rezolvate decat cu ajutorul unor civilizatii extraterestre mult mai avansate decat noi.

Omul de stiinta crede ca este posibil ca extraterestrii sa poata fi perceputi chiar si in acest moment. 'Problema este ca noi cautam ceva foarte similar noua, presupunand ca vor avea aceeasi tehnologie pe care ne bazam noi. Eu suspectez ca viata si inteligenta pot exista in forme pe care noi nu le putem concepe', a mai spus Rees.

×