x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac aerian masiv al Rusiei, cu drone iraniene, asupra Ucrainei 

Atac aerian masiv al Rusiei, cu drone iraniene, asupra Ucrainei 

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2023   •   10:00
Atac aerian masiv al Rusiei, cu drone iraniene, asupra Ucrainei 
Sursa foto: Hepta

Rusia a lansat în noaptea de luni spre marți un amplu atac aerian asupra Ucrainei, vizând capitala și mai multe orașe, în timp ce cea mai mare parte a țării și-a petrecut noaptea în sunetul sirenelor de raid aerian, transmite Reuters.

Statul Major General al forțelor armate ucrainene a anunțat că, potrivit informațiilor preliminare, sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât 28 din cele 30 de drone de fabricație iraniană, lansate de Rusia.

Aproximativ 20 de ținte inamice au fost identificate și distruse de forțele și apărarea noastră aeriană în spațiul aerian din jurul Kievului, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare de la Kiev, pe Telegram.

„Un alt atac aerian masiv asupra capitalei”, a spus Popko.

Administrația militară din Lviv, un oraș cu aproximativ 700.000 de locuitori și aflat la 70 km de granița cu Polonia, a anunțat că Rusia a lovit o „infrastructură critică” din oraș, declanșând un incendiu.

Potrivit rapoartelor preliminare, nu s-au înregistrat victime.

De asemenea, Iuri Malashko, șeful administrației militare a regiunii Zaporojie din sud-estul Ucrainei, a transmis pe Telegram că raidul Rusiei a vizat infrastructura de telecomunicații. Nu au fost raportate victime.

Reuters notează că nu a putut verifica independent aceste informații și că nu a existat nicio reacție din partea Rusiei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac drone ucraina