x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacul de la Charlie Hebdo. Ce a scris Obama în cartea de condoleanţe de la Ambasada Franţei

Atacul de la Charlie Hebdo. Ce a scris Obama în cartea de condoleanţe de la Ambasada Franţei

09 Ian 2015   •   09:27
Atacul de la Charlie Hebdo. Ce a scris Obama în cartea de condoleanţe de la Ambasada Franţei

"Vive la France!", a scris joi preşedintele american Barack Obama în cartea de condoleanţe de la Ambasada Franţei la Washington, în semn de omagiu pentru victimele atacului terorist asupra redacţiei publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo, relatează AFP, conform Agerpres. "În numele tuturor americanilor, le transmit francezilor solidaritatea noastră după acest teribil atac terorist de la Paris. În calitate de aliaţi de-a lungul secolelor, suntem uniţi cu fraţii noştri francezi pentru a ne asigura că se va face dreptate.
Mergem înainte împreună, convinşi că teroarea nu va învinge libertatea şi idealurile noastre, idealurile care iluminează lumea. Vive la France!", a scris Obama.

"Este un gest extrem de puternic, excepţional", a declarat pentru AFP ambasadorul Franţei în SUA, Gerard Araud. "I-am spus preşedintelui Obama că suntem profund emoţionaţi de reacţiile americanilor (...) şi de sprijinul pe care l-am primit", a adăugat el pe Twitter.

Preşedintele american Barack Obama a mers joi seară la ambasada Franţei la Washington pentru a aduce un omagiu victimelor atentatului asupra săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi. După ce s-a întors de la Phoenix, în Arizona, unde a ţinut un discurs privind accesul la proprietate, Barack Obama s-a deplasat la ambasadă imediat după sosirea în capitala federală. Liderul de la Casa Albă a semnat în cartea de condoleanţe şi a păstrat un moment de reculegere.

×