x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacul terorist de la Charlie Hebdo. Premierul malaezian face o DECLARAŢIE ŞOCANTĂ

Atacul terorist de la Charlie Hebdo. Premierul malaezian face o DECLARAŢIE ŞOCANTĂ

16 Ian 2015   •   09:45
Atacul terorist de la Charlie Hebdo. Premierul malaezian face o DECLARAŢIE ŞOCANTĂ

Premierul malaezian, Najib Abdul Razak, consideră "necesară restricţionarea libertăţii de exprimare", mai ales în ceea ce priveşte credinţa şi religia. În ceea ce priveşte atacul contra publicaţiei franceze Charlie Hebdo, "guvernul malaezian condamnă acest act", însă, "aceasta nu înseamnă că este de acord cu provocările îndreptate în direcţia alimentării urii religioase", se arată într-un comunicat al guvernului de la Kuala Lumpur, dat publicităţii vineri, informează agenţia de presă Tass, citată de Agerpres. Potrivit lui Razak, autorităţile "vor acţiona fără tăgadă la adresa celor care alimentează conflictele pe temei religios".

Autorităţile malaeziene, a conchis şeful cabinetului de miniştri de la Kuala Lumpur, au început să desfăşoare, pentru apărarea securităţii naţionale de ameninţări teroriste, o serie de operaţiuni speciale, între care urmărirea şi arestarea cetăţenilor care încearcă să se ralieze grupării teroriste Statul Islamic.

"În general, strategia de luptă împotriva terorismului va fi întărită într-o lege specială, care ar urma să fie adoptată în martie", a mai spus Najib Abdul Razak.

×