x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacuri în Noua Zeelandă: Patru cetăţeni egipteni, printre cele 49 de victime

Atacuri în Noua Zeelandă: Patru cetăţeni egipteni, printre cele 49 de victime

16 Mar 2019   •   12:58
Atacuri în Noua Zeelandă: Patru cetăţeni egipteni, printre cele 49 de victime
Sursa foto: Flickr

Patru cetăţeni egipteni se află printre cele 49 de persoane ucise vineri în atacurile teroriste din Noua Zeelandă, au anunţat sâmbătă oficiali egipteni, citaţi de dpa.

Ambasadorul Egiptului la Wellington, Tarek al-Weisimi, a afirmat că autorităţile neo-zeelandeze l-au informat despre moartea celor patru cetăţeni egipteni în atacurile comise vineri în oraşul Christchurch, a relatat postul de televiziune public egiptean.

Două dintre victimele egiptene aveau 68 de ani, vârstele celorlalţi doi cetăţeni egipteni decedaţi în atacuri nefiind cunoscute.

Preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi a calificat atentatele comise la Christchurch drept ''atacuri imorale, teroriste''.

Australianul de 28 de ani Brenton Tarrant, suspectul în urma atacului asupra a două moschei din Christchurch, a compărut sâmbătă în faţa instanţei, care l-a acuzat de crimă. Militantul de extremă-dreaptă a ascultat impasibil acuzaţiile ce i-au fost aduse şi nu a solicitat să fie eliberat pe cauţiune, rămânând în închisoare până la următoarea apariţie în faţa instanţei, prevăzută pentru data de 5 aprilie.AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac noua zeelandă