x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat cu bomba asupra unui magazin romanesc de ianga Roma

Atentat cu bomba asupra unui magazin romanesc de ianga Roma

29 Ian 2009   •   00:00
Atentat cu bomba asupra unui magazin romanesc de ianga Roma

Un atentat cu bomba asupra unei macelarii cu produse romanesti din localitatea Villalba, comuna Guidonia Montecelio, in apropiere de Tivoli- locul unde sase romani acuzati de viol au fost aproape linsati zilele trecute de catre un grup de italieni.



Deflagratia a fost provocata de un dispozitiv artizanal plasat langa vitrina magazinului.

Carabinierii din Tivoli au confirmat atentatul, precizand ca semnalarea a ajuns la Politie prin telefon in jurul orelor 1,00 noaptea. „Dat fiind faptul ca la acea ora nu exista activitate in magazin nu s-au inregistrat victime omenesti, morti sau raniti ci doar pagube materiale asupra vitrinei magazinului. La fata locului nu a fost inregistrat nici un mesaj scris ca in alte incidente similare”, au declarat politistii de la sectia din Tivoli.

Adrian Nechifor (proprietarul magazinului) : "Ma asteptam sa se intample. Simt ura in jurul nostru"

Au fost afectate vitrina si frigiderele. Politia a fost alertata de un vecin care locuieste deasupra magazinului. Eu locuiesc la doar 50 de metri si am sosit la fata locului impreuna cu politia. Carabinierii au venit, au constatat si au plecat. Magazinul este, din fericire, asigurat. Ma asteptam sa mi se intample asa ceva, din cauza atmosferei care s-a creat si a urii pe  care o simt in jurul nostru. Romanilor ne e frica sa nu suferim de pe urma  gestului  pe care l-au  facut niste nebuni. Dar mergem inainte.

Ceea ce trebuie sa facem in continuare este sa nu fim atat de dezbinati, sa fim mai uniti intre noi. Sa ne iubim mai mult rudele si prietenii.  Daca am fi mai uniti, am da impresia de forta celor care ne vad. Insa italienii ne percep intotdeauna dezbinati. Ei stiu ca suntem astfel mai vulnerabili, pot sa ne atace mai lesne.  Acestia suntem, noi, romanii…Cand vezi pe strada marocani sau tunisieni, parca sunt prieteni de o viata, parca sunt frati, chiar daca se cunosc doar de cateva minute.  Noi, romanii, suntem, fiecare pe contul lui, si de aceea avem de suferit.

In opinia mea este inutil sa incercam sa ne schimbam imaginea in fata italienilor, pentru ca te lovesti ca de un zid. Sunt prea multe prejudecati si e greu de luptat cu aceste prejudecati. In ceea ce ma priveste stiu cine sunt eu, ce cultura am, ce educatie am primit, ce parinti am si ce bunici am avut. (hotnews.ro)

×
Subiecte în articol: diaspora