x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat dejucat în Germania: Suspectul fusese în Siria în vara acestui an

Atentat dejucat în Germania: Suspectul fusese în Siria în vara acestui an

15 Oct 2016   •   14:10
Atentat dejucat în Germania: Suspectul fusese în Siria în vara acestui an

Suspectul de terorism Jaber al-Bakr, găsit spânzurat în celula sa dintr-o închisoare din Leipzig (estul Germaniei), fusese în Siria în vara acestui an, a declarat fratele lui într-un interviu apărut sâmbătă în publicaţia Der Welt, relatează AFP.

Potrivit lui Alaa al-Bakr, fratele său a părăsit în acest an Germania - unde sosise în 2015 obţinând statutul de refugiat - cu destinaţia Siria.

''Ultima dată când am vorbit cu el a fost acum două luni, el era la Idlib (nord-vestul Siriei). Mi-a spus atunci că era extrem de furios şi trist din cauza războiului'', a adăugat Alaa al-Bakr. Potrivit acestuia, fratele său activa în domeniul ajutorului umanitar în cadrul Ahrar al-Sham, un influent grup islamist rival organizaţiei Stat Islamic (SI), dar nu este exclus ca el să se ''fi alăturat SI''.

''Era extrem de vehement. Mi-a spus că SI nu reprezintă islamul şi că luptătorii acestuia au făcut multe lucruri rele în Siria şi Irak'', a continuat Alaa al-Bakr.

Jaber al-Bakr a fost găsit spânzurat miercuri seară în celula sa dintr-o închisoare din Leipzig, la două zile după ce a fost arestat sub acuzaţia că a plănuit un atac cu bombă pe un aeroport german. AGERPRES

×