x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie cu privire la situaţia meteorologică din Grecia

Atenţionare de călătorie cu privire la situaţia meteorologică din Grecia

12 Ian 2015   •   19:08

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Greciei cu privire la atenţionarea meteo emisă de Serviciul Național de Meteorologie elen, la data de 12 ianuarie 2015.

Astfel, în vestul, centrul şi partea de nord a Greciei sunt prevăzute ploi şi furtuni, în principal în zonele de litoral, iar pentru zonele de deal şi de munte din centrul şi nordul ţării se estimează căderi de zăpadă. Aceste fenomene, care local vor fi puternice, se vor extinde gradual şi în restul ţării. Începând cu după-amiaza zilei de 12 ianuarie 2015, sunt preconizate ninsori în insulele din nordul şi estul Mării Egee, în zonele de deal din Peninsula Peloponez precum şi în zonele muntoase din Insula Creta. Totodată, pe mare pot avea loc fenomene meteo deosebite, caracterizate prin furtună cu o intensitate care poate atinge gradul 8-9 pe scara Beaufort.

Marţi, 13 ianuarie 2015, ploi puternice şi furtuni vor avea loc în insulele Ciclade, Creta, Arhipelagul Dodecanese şi în sudul insulelor din estul Mării Egee.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările anterioare de a fi consultate informaţiile oferite atât prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” pentru telefonul mobil şi tabletă, cât şi prin serviciul SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi salvează viaţa!” .

×