x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atletism: Familia lui Pistorius condamnă noi acuzaţii "absurde"

Atletism: Familia lui Pistorius condamnă noi acuzaţii "absurde"

22 Apr 2016   •   20:25
Atletism: Familia lui Pistorius condamnă noi acuzaţii "absurde"

Familia lui Oscar Pistorius a condamnat vineri apariţia unei noi cărţi ce afirmă că atletul paralimpic ar fi lovit-o cu bâta de cricket pe prietena sa Reeva Steenkamp, înainte de a o împuşca mortal în februarie 2013, relatează AFP.

În carte, doi fraţi sud-africani stabiliţi în Canada, care au examinat minuţios fotografii ale scenei crimei şi ale victimei, afirmă că au dovezi că între Pistorius şi prietena sa a existat o ceartă violentă.

"Este cu totul absurd să se sugereze că procurorului i-ar fi putut lipsi dovezi care să arate că Oscar a folosit bâta de cricket la altceva decât la spargerea uşii", indică un comunicat al familiei.

Atletul a negat mereu această teorie. El a asigurat că a crezut că în casă a intrat un hoţ şi că a tras de patru ori în uşa de la toaletă, în spatele căreia se afla Reeva Steeenkamp. El susţine că ulterior a folosit bâta de cricket ca să distrugă uşa închisă cu cheia şi să ajute victima, după ce şi-a dat seama de grava eroare pe care a comis-o.

"Încă o dată e vorba de un exerciţiu care vrea să atragă atenţia şi să scoată bani, de această dată cu detectivi fantezişti care inventează teorii senzaţionale şi lipsite de sens", continuă comunicatul familiei Pistorius.

Pistorius, acum în vârstă de 29 ani, a fost găsit responsabil în prima instanţă de ''omor prin imprudenţă'' şi a primit o sentinţă de 5 ani de închisoare. Curtea supremă de apel a corectat decizia în decembrie 2015 şi a schimbat încadrarea faptei la omor. În octombrie 2015, atletul a fost eliberat, după ce ispăşise mai puţin de un an din condamnarea iniţială.

Atletul sud-african, cu ambele picioare amputate şi sextuplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, trăieşte acum la reşedinţa din Pretoria a unchiului său Arnold Pistorius, sub supraveghere judiciară. El este obligat să poarte brăţară electronică.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: oscar pistorius