x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertisment dur al președinelui Vladimir Putin la adresa oponenților Rusiei

Avertisment dur al președinelui Vladimir Putin la adresa oponenților Rusiei

20 Mai 2021   •   17:12
Avertisment dur al președinelui Vladimir Putin la adresa oponenților Rusiei

Președintele  Vladimir Putin a făcut declarații dure la adresa celor care sunt deranjați de puterea Rusiei și de resursele naturale ale Siberiei, în cadrul unei şedinţe a comitetului organizatoric rus "Pobeda", transmite TASS.

"Toţi vor să ne muşte de ceva şi să înhaţe ceva de la noi. Însă, ei trebuie să ştie, cei care intenţionează să facă asta, că noi le vom sparge dinţii tuturor, astfel ca ei să nu mai poată muşca. Se încumetă să afirme public că bogăţiile siberiene aparţin în mod injust unei singure ţări. Este ciudat să auzi asemenea lucruri, însă ele se fac uneori auzite.

Uniunea Sovietică nu este nimic altceva decât Rusia istorică, doar că ea se numea altfel şi conţinutul ideologic era, desigur, altul, însă din punct de vedere geopolitic aceasta este Rusia istorică. Chiar şi după ce o treime din potenţial a fost pierdut, oricum pentru unii Rusia este prea mare", a spus acesta.

El a precizat că țara pe care o conduce are cele mai moderne forţe nucleare de descurajare din lume, precum și sistemul de rachete "Avangard" cu rază de acţiune intercontinentală şi care poate dezvolta o viteză hipersonică, nave și submarine fără pilot. 

Însă șeful de la Kremlin spune  că Rusia nu vrea să-și militarizeze economia iar procentul din PIB alocat apărării este în scădere.

 

×
Subiecte în articol: Rusia siberia Vladimir Putin