x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aveţi peste 60 de ani? Ia mergeţi la şcoală! Recalificaţi-vă!

Aveţi peste 60 de ani? Ia mergeţi la şcoală! Recalificaţi-vă!

de Marina Constantinoiu    |    27 Feb 2013   •   18:35
Aveţi peste 60 de ani? Ia mergeţi la şcoală! Recalificaţi-vă!
Sursa foto: Thinkstock

Guvernul britanic le cere persoanelor vârstnice să meargă la recalificare şi să muncească mai mult
“Mergeţi la o Universitate. Sau reîntoarceţi-vă la Universitate. Dobândiţi noi calificări şi noi cunoştinţe. Fiţi gata să vă continuaţi activitatea!”. Aceste sfaturi au fost date persoanelor trecute de vârsta de 60 de ani de către David Willetts, ministrul pentru Educaţie Superioară din Marea Britanie, potrivit The Telegraph.

Muncă pentru muncă
Potrivit acestuia, persoanele de peste 60 de ani ar trebui să se respecializeze, deoarece vor trebui să lucreze mai mult înainte de a se pensiona. “Angajaţii care vor urma cursuri universitare pentru a-şi menţine la zi aptitudinile profesionale au şanse mai mari de a-şi păstra slujbele”, a avertizat ministrul David Willetts.
Domnul Willetts va împlini 57 de ani la 9 martie şi deja presa se întreabă cam spre ce calificări şi noi cunoştinţe se orientează el însuşi.
Comentariile ministrului survin după ce un raport guvernamental a constatat că viitorul succes economic al ţării ar depinde de abilităţile şi de contribuţiile angajaţilor în vârstă. Pe de altă parte, organizaţiile dedicate vârstnicilor şi-au exprimat îndoiala că potenţialii pensionari vor fi dispuşi să urmeze cursuri universitare dificile şi să să îşi sporească datoriile pentru a continua să lucreze. Unul din patru britanici va avea peste 65 de ani până în 2033, iar economiştii au avertizat că îmbătrânirea populaţiei va plasa o povară nesustenabilă pe contribuabilii britanici, dacă nu vor exista mai multe persoane care să lucreze pentru mai mult timp.

Ideea are un sens
De asemenea, vârsta de pensionare este aşteptată să crească la 67 de ani până în 2028. Anul trecut, un raport guvernamental a conchis că învăţământul superior rămâne o opţiune pentru a încuraja vârstnicii să rămână în rândurile forţei de muncă.
Trimiterea vârstnicilor la muncă are un oarecare sens. Este adevărat că mulţi nu doar sunt capabili să muncească dincolo de vârsta de pensionare obişnuită, ci chiar sunt bucuroşi să o facă. Este de asemenea adevărat că posibilităţile de lucru cu jumătate de normă şi de muncă la domiciliu sunt mai multe decât înainte şi că una dintre aceste opţiuni poate fi interesantă pentru cei de peste 60 de ani. În fond, menţinerea creierului activ este un lucru bun, încheie The Telegraph.

×
Subiecte în articol: recalificare