x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bacteria ucigaşă este o formă rară de E.coli, confirmă agenţia UE de supraveghere sanitară.

Bacteria ucigaşă este o formă rară de E.coli, confirmă agenţia UE de supraveghere sanitară.

de Marina Constantinoiu    |    02 Iun 2011   •   12:49

Centrul european pentru prevenirea si controlul maladiilor (ECDC) a confirmat identificarea bacteriei care este la originea unei epidemii de infectii, soldate cu moartea a 18 persoane, in special in Germania, anunta France Presse.

Este vorba despre o tulpina rara a unei bacterii Escherichia coli, "0104:H4 (Stx2-pozitiv, eae-negativ, hly-neativ, ESBL, aat, aggR, aap)", potrivit unui comunicat al ECDC, agentie cu sediul la Stockholm.

Cauza contaminarii este inca in studiu, precizeaza agentia europeana.

La 29 mai, ECDC a dat deja publicitatii denumirea tipului de bacterie, subliniind ca este vorba despre una foarte rara si ca pana la acel moment, fusese inregistrat doar un singur caz infectat cu aceasta forma, cel al unei femei din Coreea, in anul 2005. Cazul a fost popularizat intr-o publicatie stiintifica.

In cazurile cele mai grave, infectia degenereaza in sindrom hemolitic si uremic (SHU), care atrage dupa sine o distrugere a celulelor sangvine si afectiuni renale.

France Presse adauga ca “nimic nu indica la ora actuala ca laptele proaspat, neprelucrat, sau carna ar avea vreo legatura cu epidemia'.

×