x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Băiatul care a murit în implozia de pe Titan luase cu el un cub Rubik pentru a doborî un record

Băiatul care a murit în implozia de pe Titan luase cu el un cub Rubik pentru a doborî un record

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2023   •   10:45
Băiatul care a murit în implozia de pe Titan luase cu el un cub Rubik pentru a doborî un record
Sursa foto: Hepta

Suleman Dawood, băiatul în vârstă de 19 ani care a pierit în implozia de pe Titan, își luase cu el un cub Rubik pentru a încerca să stabilească un record mondial, conform declarațiilor mamei sale într-un interviu acordat BBC.

Suleman Dawood și-a dorit să doboare un record mondial și a făcut o cerere la Guinness World Records. Tatăl său, Shahzada, care a murit și el în același incident, a adus cu el un aparat foto pentru a surprinde momentul în care fiul său reușea performanța.

Christine Dawood, mama lui Suleman, și fiica lor se aflau pe nava de sprijin Polar Prince când au aflat că s-a pierdut legătura cu Titan.

Într-un prim interviu, femeia a povestit că intenționau inițial să meargă să vadă epava Titanicului, însă călătoria a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, l-au susținut pe Suleman în dorința lui de a merge.

Pe lângă Suleman și tatăl său, alte trei persoane au murit în submersibil: Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, care deținea Titan, omul de afaceri britanic Hamish Harding și Paul-Henry Nargeolet, fost scafandru al marinei franceze și explorator renumit.

Mama lui Suleman a menționat că fiul său era pasionat de cubul Rubik și îl purta mereu cu el, uimindu-i pe cei din jur cu abilitatea sa de a-l rezolva în doar 12 secunde. Spunea, conform mamei sale: "Voi rezolva Cubul Rubik la 3.700 de metri sub apă, la Titanic".

Suleman era student la Universitatea Strathclyde din Glasgow, Marea Britanie, iar tatăl său, Shahzada Dawood, provenea dintr-o familie bogată din Pakistan.

Familia se afla la bordul Polar Prince în ziua de Ziua Tatălui, iar înainte ca Shahzada și Suleman să se urce în submersibil, s-au îmbrățișat și au făcut glume.

Dawood a descris pasiunea soțului său față de lumea înconjurătoare și curiozitatea sa contagioasă, care făcea ca familia să se uite la documentare după cină.

În timp ce operațiunea de căutare și salvare trecea de la speranță la disperare, mama și sora lui Suleman au rămas pe Polar Prince.

Vorbind despre fiul ei, doamna Dawood a spus că Suleman iubea atât de mult cubul Rubik, încât îl purta cu el peste tot, uimind privitorii prin rezolvarea puzzle-ului complex în 12 secunde.

"Cred că mi-am pierdut speranța când au trecut de 96 de ore", a spus Dawood. Atunci, ea a trimis un mesaj familiei sale: "Am spus: Mă pregătesc pentru ce e mai rău".

Familia s-a întors la St John's sâmbătă, iar duminică a ținut o rugăciune funerară pentru Shahzada și Suleman.

Dawood a declarat că ea și fiica ei vor încerca să învețe să termine cubul Rubik în onoarea lui Suleman și că intenționează să continue munca soțului ei.

"A fost implicat în atât de multe lucruri, a ajutat atât de mulți oameni și cred că vreau cu adevărat să continui această moștenire”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: titan implozie