x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Datele privind activitatea băncilor din Cipru, inclusiv extinderea Bank of Cyprus în România, au fost distruse

Datele privind activitatea băncilor din Cipru, inclusiv extinderea Bank of Cyprus în România, au fost distruse

04 Apr 2013   •   13:04
Datele privind activitatea băncilor din Cipru, inclusiv extinderea Bank of Cyprus în România, au fost distruse

Datele privind activitatea băncilor cipriote în perioada dinainte de faliment au fost distruse, rezultă dintr-un raport al companiei americane Alvarez and Marshal datând din 26 martie, transmite canalul de televiziune CyBC, indicând că raportul a fost pus la dispoziţia Băncii Centrale a ţării, informează agerpres.ro.

Potrivit televiziunii citate, preluată de site-ul bfm.ru, raportul este format din patru părţi: prima vizează cumpărarea de obligaţiuni de stat greceşti de către Bank of Cyprus; a doua - cumpărarea de către aceasta a băncii Uniastrum în Rusia; a treia - extinderea Bank of Cyprus în România, care, după cum menţionează canalul media citat, ocupă cea mai importantă parte a studiului.

Raportul menţionat mai include două anexe cu documente, rapoarte şi scrisori ale Laiki Bank şi Bank of Cyprus.

Se aşteaptă că această informaţie să fie verificată de anchetatori. Informaţiile au fost deja furnizate procurorului general Petros Clerides, care a asigurat că cei vinovaţi nu vor putea să evite responsabilitatea pentru încălcările ce au condus la problemele din sectorul bancar al ţării.

Autorităţile cipriote au început anterior investigarea activităţilor băncilor pentru a determina ce acţiuni ale acestora au condus la declanşarea actualei crize.

Băncile cipriote s-au redeschis săptămâna trecută pe fondul unei restricţii semnificative privind circulaţia capitalurilor. După cum a anunţat joi Banca Centrală a Ciprului, aceste restricţii vor dura încă o săptămână, transmite în ediţia sa online publicaţia The Wall Street Journal.

În acelaşi timp, autoritatea de reglementare şi-a relaxat cerinţele: de acum dimensiunea tranzacţiei, care nu are nevoie de permisiunea Băncii Centrale a ţării, va fi de 25 de euro în loc de 5.000 de euro anterior. În plus, a fost autorizată utilizarea cecurilor nominale de până la 9.000 de euro. 

×
Subiecte în articol: Bank of Cyprus bank of cyprus romania