x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama le cere americanilor de culoare "să nu se mai plângă" şi să lupte alături de el

Barack Obama le cere americanilor de culoare "să nu se mai plângă" şi să lupte alături de el

de Agerpres    |    25 Sep 2011   •   09:39

Presedintele SUA, Barack Obama, le-a cerut sambata liderilor de culoare sa "inceteze sa se mai planga" si sa-l urmeze in lupta pentru locuri de munca si oportunitati. Si, desi nu a spus-o in mod direct, Obama le-a cerut americanilor de culoare sprijinul pentru obtinerea celui de-al doilea mandat la Casa Alba, noteaza duminica Associated Press.

Discursul presedintelui american la banchetul anual al "Congressional Black Caucus", a reprezentat raspunsul sau la ingrijorarile crescande exprimate de liderii de culoare care sustin ca Obama face prea multe concesii in discutiile sale cu republicanii, si nu face destul pentru a combate somajul in randul afro-americanilor, care este aproape dublul mediei nationale la 16,7 %.
Insa, a spus el, negrii trebuie sa aiba credinta in viitor si sa inteleaga ca lupta nu va fi castigata daca ei nu vor lupta alaturi de el. "Am nevoie de ajutorul vostru", a spus Obama.
Presedintele american a mai spus ca de pachetul de reduceri fiscale pe salarii, reduceri de impozite pe afaceri si cheltuielile pentru infrastructura vor beneficia 100.000 de intreprinderi detinute de persoane de culoare si 20 de milioane de muncitori afro-americani. Republicanii au afirmat ca sunt deschisi la unele dintre aceste masuri fiscale - insa se opun mijloacelor sale de a plati pentru ele: cresterea impozitelor pentru cei mai bogati americani si marile companii din SUA.

×