x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Băsescu a ajuns la Chişinău. Preşedintele român, îmbrăţişat călduros de Nicolae Timofti (VIDEO)

Băsescu a ajuns la Chişinău. Preşedintele român, îmbrăţişat călduros de Nicolae Timofti (VIDEO)

17 Iul 2013   •   10:37
Băsescu a ajuns la Chişinău. Preşedintele român, îmbrăţişat călduros de Nicolae Timofti (VIDEO)

Preşedintele României, Traian Băsescu, a ajuns la Reşedinţa de Stat, unde a fost întâmpinat de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, anunţă publika.md. "Cei doi şefi de stat s-au îmbrăţişat, pupat şi ţinut de mână. Totodată, liderul de la Cotroceni a făcut un semn cu mâna, salutându-i pe oamenii de pe marginea drumului", mai scrie publicaţia din Republica Moldova.

La sosirea la reşedinţa de stat preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat atât de susţinători cât şi de scandări din partea unor protestatari. La un capăt al străzii unde se află reşedinţa de stat au venit susţinători ai preşedintelui care îi scandau numele, strigau ''Unirea'' şi fluturau steagul României. La celălalt capăt al străzii câţiva protestatari scandau ''Jos unirea''.

După întrevedere, cei doi şefi de stat urmează să aibă convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii, anunţă Agerpres. La finalul convorbirilor, Traian Băsescu şi Nicolae Timofti vor susţine, în jurul orei 11,20, o declaraţie de presă comună.

Vizita la Chişinău a preşedintelui Băsescu mai cuprinde şi întrevederi cu primul-ministru moldovean Iurie Leancă şi cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman.

Şeful statului român va participa şi la ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul ''Ştefan cel Mare şi Sfânt'', precum şi la un dejun oficial oferit de Timofti la Combinatul de vinuri "Cricova".

De asemenea, Traian Băsescu va avea convorbiri cu primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, iar ulterior se va întâlni cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Vladimir Filat, preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, precum şi cu lideri de opinie şi ai societăţii civile.

×