x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi va plăti Veronicăi o pensie alimentară de 300.000 de euro

Berlusconi va plăti Veronicăi o pensie alimentară de 300.000 de euro

de Mihaela Matachita    |    12 Mai 2010   •   00:00

Premierul italian Silvio Berlusconi va trebui să plătească lunar 300.000 de euro soţiei sale Veronica Lario cu care este în proces de divorţ.



AFP relatează, citând cotidianul italian La Repubblica, faptul că "Il Cavaliere, cum este supranumit Berlusconi, va trimite un cec lunar în valoare de 300.000 de euro" fostei sale soţii, Veronica Lario (53 de ani), căreia îi va garanta şi folosirea pe viaţă a vilei din Macherio, localitate în apropiere de Milano.

Cei doi, consiliaţi de avocaţii lor, au ajuns la acest acord după o audiere, în faţa judecătoarei Gloria Servetti, care a reuşit să-i aducă la un consens. Veronica Lario solicitase, la început, drept de proprietate asupra vilei din Mancherio şi o sumă lunară de 3,5 milioane de euro.

Lario, care a trăit 30 de ani alături de Berlusconi şi cu care s-a căsătorit în urmă cu 19 ani, a solicitat în mai 2009 separarea de premierul italian, explicând, într-o scrisoare publicată în presă, că "nu poate trăi alături de un bărbat care are relaţii cu minore". Presa dezvăluise că Berlusconi participase la petrecerea de majorat a unei tinere din Napoli, Noemi Letizia, debutantă în modeling.

×
Subiecte în articol: externe