x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden ripostează: „Memoria mea e bună, știu ce fac!”

Biden ripostează: „Memoria mea e bună, știu ce fac!”

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2024   •   11:30
Biden ripostează: „Memoria mea e bună, știu ce fac!”

Președintele SUA, Joe Biden, a criticat cu furie ancheta care a descoperit că a manipulat documente cu informaţii clasificate despre probleme de securitate naţională și a arătat că a avut dificultăți în a-și aminti evenimente importante din viața sa.

Într-o conferință de presă surpriză de joi seara, Biden a insistat: "Memoria mea este bună".

El a criticat o afirmație potrivit căreia nu și-ar putea aminti când a murit fiul său, spunând: "Cum naiba îndrăznește să spună asta?", conform BBC.

Ancheta a constatat că Biden a manipulat dosare clasificate, dar a decis să nu-l acuze. Raportul dur de 345 de pagini, dat publicității joi, a declarat că memoria președintelui a avut "limitări semnificative".

Avocatul special a declarat că dl Biden nu și-a putut aminti când a fost vicepreședinte (între 2009-2017), sau "chiar și în decurs de câțiva ani, când a murit fiul său Beau" (2015).

La conferința de presă de joi seară, Biden a atacat pasajele care pun la îndoială amintirile sale despre evenimente: "Sincer, când mi s-a pus întrebarea, m-am gândit că nu era treaba lor. Nu am nevoie ca cineva să-mi amintească când a murit [Beau Biden]".

El a declarat că era "foarte ocupat... în mijlocul gestionării unei crize internaționale" atunci când a fost interogat de avocatul special în perioada 8-9 octombrie anul trecut - chiar în momentul în care a izbucnit războiul dintre Israel și Gaza.

Sondajele de opinie indică faptul că vârsta președintelui este o preocupare pentru alegătorii americani înaintea alegerilor pentru Casa Albă din noiembrie. Dar Biden a declarat că este cel mai calificat candidat.

"Sunt bine intenționat", a spus el. "Și sunt în vârstă. Știu ce fac. Am pus această țară din nou pe picioare”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden memorie