x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţ la Consulatul din Castellon de la Plana

Bilanţ la Consulatul din Castellon de la Plana

29 Feb 2008   •   00:00

După aproximativ cinci săptămâni de activitate, Consulatul României din Castellon a eliberat peste 1400 de acte românilor din Comunitatea Valenciană.



După aproximativ cinci săptămâni de activitate, Consulatul României din Castellon a eliberat peste 1400 de acte românilor din Comunitatea Valenciană.

Cele mai multe solicitări au fost pentru eliberarea titlurilor de călătorie şi întocmirea procurilor pentru refacerea documentelor expirate, s-a anunţat ieri, la o conferinţă de presă la care a participat Liviu Valerian Popa – consulul României în Castellon de la Plana - Circumscripţia Consulară Comunitatea Valenciană şi viceconsulul Dan Costinaş.

Foarte important pentru românii care s-au stabilit în această zonă a Spaniei este că s-a prelungit programul de lucru cu publicul. în primul rând, în zilele de marţi şi joi, se lucrează între orele 12.00 şi 20.00, iar luni, miercuri şi vineri între orele 9.00 şi 15.00 se primesc cereri pentru eliberarea unor documente, iar în aceleaşi zile, dar între orele 17.00 – 18.00 este program de eliberări documente. Consulul Liviu Popa a menţionat încă o dată că la consulat nu este nevoie de programări, iar taxele consulare sunt aceleraşi ca la celelalte misiuni diplomatice ale României din Spania.   

Singurele probleme pe care nu le poate încă rezolva Consulatul României din Castellon este eliberarea de vize pentru intrarea în România a cetăţenilor din alte state, precum cei din America de Sud, Pakistan, Maroc etc. în rest, toate celelalte tipuri de documente se eliberează în maximum 30 de zile.

×
Subiecte în articol: diaspora