x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul accidentului minier din Ţara Galilor a ajuns la patru morţi

Bilanţul accidentului minier din Ţara Galilor a ajuns la patru morţi

16 Sep 2011   •   17:45
Bilanţul accidentului minier din Ţara Galilor a ajuns la patru morţi

UPDATE 20.45: Cautarile ultimului supravietuitor al accidentului de mina produs joi in Tara Galilor au luat sfarsit vineri seara, dupa ce acesta a fost gasit mort. Bilantul tragediei se ridica astfel la patru morti si trei raniti, dintre care unul in stare critica.

Accidentul s-a produs joi dimineata, intr-o mina din Tara Galilor, singura regiune din Marea Britanie in care se extrage carbune. O echipa formata din sapte muncitori tocmai coborase in subteranul minei din apropierea orasului Swansea, la o adancime de aproape 100 de metri, in momentul in care au fost surprinsi de un torent de apa, in conditiile in care deasupra galeriilor se afla albia unui rau.

Trei muncitori au fost salvati dupa cateva ore, unul dintre ei fiind spitalizat in stare critica, iar pentru salvarea celorlati patru echipele de salvare au declansat o cursa contracronometru. Din pacate, pentru trei dintre acestia a fost prea tarziu, acestia fiind descoperiti morti, intr-un interval de cateva ore, in diferite locatii ale galeriei.

Cauza decesului a fost inecul, salvatorii declarand cotidianului Daily Mail ca unul dintre acestia a murit in timp ce incerca sa scape din calea suvoiului de apa. Un al patrulea miner blocat in subteran a fost localizat, a reusit sa scape de furia torentului si este inca in viata, iar salvatorii incearca sa il alimenteze cu butelii de oxigen care sa ii permita sa respire pana in momentul in care va putea fi extras.

Tragedia este cu atat mai mare in familia Powell, fiul Andrew, in varsta de 23 de ani, unul dintre cei trei supravietuitori primind pe patul de spital vestea mortii tatalui sau, David.

×
Subiecte în articol: mineri mineri morti tara galilor