x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul epidemiei de E.coli a ajuns la 35 de morţi.

Bilanţul epidemiei de E.coli a ajuns la 35 de morţi.

13 Iun 2011   •   06:50
Bilanţul epidemiei de E.coli a ajuns la 35 de morţi.

Tulpina virulenta a bacteriei E.coli a provocat moartea altor doua persoane in Germania, au anuntat ieri autoritatile sanitare. Astfel, bilantul total al epidemiei a ajuns la 35 de morti, dintre care 34 in Germania.

"Am ajuns la 34 de morti in Germania", a declarat Guenther Dettweiler, purtator de cuvant al Institutului federal sanitar Robert Koch.

Acestora li se adauga un deces inregistrat in Suedia, relateaza AFP, citata de Mediafax. Dintre cele 34 de victime germane, Dettweiler a precizat ca 22 de persoane au decedat din cauza unui sindrom hemolitic si uremic (SHU), complicatia renala cea mai grava a maladiei, iar celelalte 12 persoane din alte motive legate de infectie.

El nu a fost in masura sa ofere detalii despre cele doua noi decese, precum zona unde s-au inregistrat si varsta sau sexul victimelor.

Organizatia Mondiala a Sanatatii mentioneaza 3.255 de imbolnaviri confirmate sau suspecte, in 16 tari (Germania, Danemarca, Suedia, Austria, Canada, Franta, Cehia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Statele Unite). Potrivit OMS, cu cinci exceptii, toate cazurile au legatura cu Germania.

×
Subiecte în articol: e.coli