x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanțul naufragiului din Marea Egee: 18 morți

Bilanțul naufragiului din Marea Egee: 18 morți

24 Dec 2015   •   16:46
Bilanțul naufragiului din Marea Egee: 18 morți

Bilanţul naufragiului unei ambarcaţiuni cu migranţi, produs joi dimineaţă în largul coastelor occidentale ale Turciei, a urcat la 18 morţi, dintre care mai mulţi copii, transmite AFP, citând agenţia de presă turcă Dogan.

Un prim bilanţ indica opt persoane decedate, dintre care şase copii.

Alte 21 de persoane care se aflau în ambarcaţiune, inclusiv un copil de un an, au fost salvate de Garda de Coastă turcă, în timp ce două persoane sunt date dispărute. Naţionalitatea migranţilor nu a fost precizată.

Ambarcaţiunea, care părăsise localitatea turcă Bademli, s-a răsturnat în largul coastelor turceşti din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Acest incident survine la numai o zi după un alt incident în care cel puţin 13 migranţi s-au înecat în largul insulei greceşti Farmakonissi.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), aproape 3.700 de migranţi, majoritatea provenind din Siria, au murit sau au fost daţi dispăruţi în acest an în timpul traversării Mediteranei către Europa. Dintre aceştia, circa 700 au murit în Marea Egee în încercarea de a ajunge în Grecia, iar 3.000 în sudul Mediteranei, mai ales în largul coastelor Libiei şi Tunisiei.

Ankara şi Bruxellesul au încheiat la finalul lunii noiembrie un acord ce prevede un ajutor european în valoare de 3 miliarde euro pentru Turcia, în schimbul angajamentului său de a asigura un control mai bun al frontierelor sale şi de a coopera cu UE în combaterea traficului de persoane.

Pe teritoriul turc trăiesc în prezent aproximativ 2,2 milioane de refugiaţi sirieni.

Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: Marea Egee naufragiu sirieni