x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bill Clinton a fost externat

Bill Clinton a fost externat

18 Oct 2021   •   09:20
Bill Clinton a fost externat
Sursa foto: Bill Clinton/antena3

Fostul preşedinte american Bill Clionton a fost externat din spital, după ce a petrecut cinci nopţi sub observaţia medicilor.

Fostul preşedinte american, Bill Clinton, a fost externat din spital, după ce marţi s-a prezentat cu o infecţie în sânge. Clinton, în vârstă de 75 de ani, va continua tratamentul la casa sa din New York, unde va fi monitorizat de o echipă medicală.

„Domnul Clinton a fost externat astăzi de la Centrul Medical UC Irvine. Febra şi numărul de celule albe din sânge sunt în parametri normali. Îi vom monitoriza, în continuare, starea de sănătate la reşedinţa sa din New York, unde îi va fi administrat un tratament pe bază de antibiotice. În numele tuturor celor de la UC Irvine Medical Center, am fost onoraţi că l-am tratat şi vom continua să îi monitorizăm progresul”, a spus, într-un comunicat, dr. Alpesh N. Amin, directorul spitalului.

Un consilier a declarat că în timpul călătoriei către coasta de vest a SUA, fostul preşedinte s-a simţit obosit peste măsură. După ce a fost internat, Clinton a fost diagnosticat cu o infecţie urologică care s-a transmis mai apoi în sânge.

Istoricul medical al fostului şef de stat cuprinde o serie de probleme de sănătate, majoritatea fiind legate de inimă. După ce a suferit o operaţie de bypass cvadruplu în septembrie 2004 şi două stenturi coronare plasate în inimă în februarie 2010, a urmat o nouă intervenţie chirurgicală dificilă la plămâni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bill clinton