x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dreptul la avort: Fosta soție a lui Bill Gates, Melinda, donează un miliard de dolari pentru cauza femeilor

Dreptul la avort: Fosta soție a lui Bill Gates, Melinda, donează un miliard de dolari pentru cauza femeilor

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   10:45
Dreptul la avort: Fosta soție a lui Bill Gates, Melinda, donează un miliard de dolari pentru cauza femeilor
Sursa foto: Hepta

Melinda Gates, fosta soție a co-fondatorului Microsoft, Bill Gates, a anunțat că va dona un miliard de dolari persoanelor și organizațiilor care lucrează pentru cauza femeilor.

Anunțul vine într-un moment în care activiști de stânga și aleși din Statele Unite denunță un declin al drepturilor femeilor în această țară, în special în fața creșterii interdicțiilor de avort în diferite state.

„În cei aproape 20 de ani de activism pentru femei și fete, am învățat că vor exista întotdeauna oameni care vor spune că nu este momentul potrivit pentru a vorbi despre egalitatea de gen”, a declarat Melinda Gates pentru New York Times. „Este frustrant și lipsit de viziune”, a adăugat ea.

Cea care a prezidat Fundația Bill și Melinda Gates, una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat în urmă cu două săptămâni că va părăsi organizația, înființată împreună cu fostul său soț, Bill Gates. Ultima ei zi în această organizație, care se dedică în special sănătății și reducerii sărăciei, va fi pe 7 iunie.

Melinda Gates spunea că va avea la dispoziție 12,5 miliarde de dolari pe care îi va dedica „femeilor și familiilor”.

Marți, ea a declarat că o primă tranșă de un miliard de dolari va fi plătită sub formă de subvenții și burse prin intermediul organizației sale, Pivotal, „unor grupuri care lucrează în Statele Unite pentru a proteja drepturile femeilor și pentru a le spori puterea și influența”.

Melinda French Gates spune în editorialul său că, de când Curtea Supremă a SUA a decis în 2022 să anuleze garanția federală a dreptului la avort, a simțit nevoia de a redirecționa o parte din fondurile sale către drepturile reproductive ale femeilor din SUA, nu doar din străinătate.

Problema dreptului la avort a devenit un subiect important în campania prezidențială din SUA, Joe Biden și democrații încercând să profite de nemulțumirea unei majorități a electoratului american față de restricțiile introduse în aproximativ douăzeci de state.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×