x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Blinken, în Egipt și Israel, în încercarea de a opri focul în Gaza

Blinken, în Egipt și Israel, în încercarea de a opri focul în Gaza

de Redacția Jurnalul    |    10 Iun 2024   •   10:30
Blinken, în Egipt și Israel, în încercarea de a opri focul în Gaza
Sursa foto: Hepta

Secretarul de stat al SUA, Blinken, va vizita luni Egiptul și Israelul, într-un moment critic în care Washingtonul încearcă să crească presiunea asupra Hamas și Israelului pentru a ajunge la o încetare a focului în Gaza și pentru a se asigura că războiul nu se extinde în Liban, scrie Reuters.

În cea de-a opta sa vizită în regiune de când militanții Hamas au atacat Israelul la 7 octombrie, declanșând cel mai sângeros episod din conflictul israeliano-palestinian care durează de zeci de ani, cel mai înalt diplomat american se deplasează, de asemenea, în Iordania și Qatar în această săptămână.

Blinken urmează să se întâlnească cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi la Cairo, înainte de a se deplasa în Israel în cursul zilei de luni, unde se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu și cu ministrul apărării Yoav Gallant, potrivit programului Departamentului de Stat.

Vizita are loc după ce, la 31 mai, președintele american Joe Biden a prezentat o propunere de încetare a focului în trei etape din partea Israelului, care prevede o încetare permanentă a ostilităților, eliberarea ostaticilor israelieni și a prizonierilor palestinieni și reconstrucția Gaza.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: antony blinken gaza