x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Blocada de la Marea Neagră. O navă cu marfă a părăsit portul ucrainean Odesa

Blocada de la Marea Neagră. O navă cu marfă a părăsit portul ucrainean Odesa

de Redacția Jurnalul    |    16 Aug 2023   •   10:17
Blocada de la Marea Neagră. O navă cu marfă a părăsit portul ucrainean Odesa
Sursa foto: Twitter

O navă cu marfă depozitată în containere a părăsit miercuri portul ucrainean Odesa, blocat de ruși. Anunțul a fost făcut de autoritățile ucrainene care au organizat în Marea Neagră un coridor pentru navele comerciale, potrivit Reuters.

O navă de containere a părăsit miercuri dimineață portul ucrainean Odesa de la Marea Neagră, a anunțat guvernul din Ucraina. Vaporul va folosi noul coridor pentru navele comerciale care pleacă sau vin în porturile ucrainene blocate de ruși.

„O primă navă a folosit coridorul temporar pentru navele comerciale spre/dinspre porturile din Odesa Mare", a declarat vicepremierul Oleksandr Kubrakov pe Facebook.

El a spus că este vorba despre nava Joseph Schulte sub pavilion Hong-Kong. Aceasta se afla în port din 23 februarie 2022, cu o zi înainte de startul războiului.

Vicepremierul Oleksandr Kubrakov a mai spus că nava transporta peste 30.000 de tone de marfă în 2.114 containere.

„Coridorul va fi folosit în principal pentru a evacua navele care se aflau în porturile ucrainene (Chornomorsk, Odesa și Pivdennyi) în momentul invaziei la scară largă a Federației Ruse", a precizat vicepremierul.

Ucraina a anunțat săptămâna trecută organizarea unui „coridor umanitar" în Marea Neagră pentru a elibera navele de marfă care au fost blocate în porturile sale încă de la începutul războiului.

Rușii nu au spus dacă vor respecta coridorul de transport maritim, însă surse din domeniile transport maritim și asigurări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța echipajelor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: blocada marea neagră odessa nava