x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bono cere Senatului SUA un ''Plan Marshall'' pentru rezolvarea crizei refugiaţilor

Bono cere Senatului SUA un ''Plan Marshall'' pentru rezolvarea crizei refugiaţilor

13 Apr 2016   •   20:21
Bono cere Senatului SUA un ''Plan Marshall'' pentru rezolvarea crizei refugiaţilor
Sursa foto: Picasa

Statele Unite ar trebui să conducă eforturile de creare a unui ''Plan Marshall'' care să rezolve criza refugiaţilor ce provin din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, a declarat marţi, în faţa unor membrii ai Congresului american, Bono, liderul trupei U2 şi un cunoscut activist pentru drepturile omului, scrie agenţia DPA.

Bono şi-a susţinut punctele de vedere cu prilejul unei audieri în faţa unui subcomitet al Senatului SUA pe marginea extremismului violent şi a asistenţei externe, declarând audienţei că ajutorul este vital pentru eradicarea extremismului violent.

Artistul a adăugat că această criză a refugiaţilor nu este doar un dezastru umanitar, ci generează totodată şi instabilitate politică şi implică numeroase ameninţări de securitate.

"În spiritul Planului Marshall, America are o nouă şansă să întărească securitatea globală prin generozitate globală, şi să transforme un moment de mare pericol într-o oportunitate", a mai spus Bono, fondatorul campaniei ONE care luptă împotriva sărăciei extreme.

Prin Planul Marshall, pus în aplicare după cel de-al Doilea Război Mondial, Statele Unite ale Americii au cheltuit peste 12 miliarde de dolari pentru sprijinirea reconstrucţiei Europei Occidentale.

Bono a mai spus că încheierea războiului din Siria, care se desfăşoară de cinci ani de zile, este esenţială pentru rezolvarea crizei refugiaţilor. El a subliniat că această situaţie afectează Europa, aliatul strategic al Washingtonului, unde statele au hotărât introducerea controalelor vamale şi şi-au închis frontierele în faţa valurilor de migranţi.

''În 1989, zidul care diviza Europa a fost dărâmat. În 2016, sunt ridicate garduri de sârmă ghimpată care separă Europa. Integrarea Europei - ideea de început a unei Europe întregi şi libere - este acum ameninţată'', a mai spus Bono.

Peste un milion de migranţi au ajuns anul trecut în Europa. Cei mai mulţi au trecut prin Turcia spre Grecia, fugind din calea războiului.AGERPRES

×
Subiecte în articol: bono plan marshall pentru refugiati