x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bono, discurs la Banca Mondială. Ce a denunţat liderul trupei U2, la Washington

Bono, discurs la Banca Mondială. Ce a denunţat liderul trupei U2, la Washington

15 Noi 2012   •   10:38
Bono, discurs la Banca Mondială. Ce a denunţat liderul trupei U2, la Washington
Sursa foto: Facebook

Corupţia este "cel mai ucigător" flagel din lume, a declarat starul rock irlandez Bono, în cadrul unei conferinţe privind sărăcia. În timpul unui schimb de opinii avut cu preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, liderul trupei U2 şi-a exprimat îngrijorarea vis-a-vis de impactul aşa-numitului "vârf fiscal" din Statele Unite.

"Toată lumea de aici ştie că cel mai mai ucigător flagel dintre toate este corupţia, mai rău decât SIDA, tuberculoza sau malaria. Nu este vorba doar de corupţia de la sud de Ecuator, ci şi de idei corupte de la nord de Ecuator sau chiar de corupţie reală la nord de Ecuator", a declarat liderul trupei U2 şi cofondator al organizaţiei nonguvernamentale ONE, care luptă împotriva sărăciei.

Starul rock şi-a exprimat totodată teama privind consecinţele asupra ţărilor sărace ale "vârfului fiscal" care se profilează în SUA şi care desemnează cura de austeritate forţată care ameninţă ţara până la sfârşitului anului în lipsa unui acord în Congres.

"Există suficientă suferinţă venită de la criza economică, de la recesiune, şi mai există şi acest 'vârf fiscal' care este o adevărată ameninţare. Ştim că este nevoie de reduceri bugetare, însă nu de reduceri care costă vieţi", a mai spus Bono, potrivit AFP.

Liderul trupei U2 a mai spus că sute de mii de persoane din întreaga lume vor vedea cum programul de ajutor pentru ele va fi redus dacă această ameninţare se va concretiza.

×