x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson, gata să pună capăt majorității restricțiilor anti-COVID

Boris Johnson, gata să pună capăt majorității restricțiilor anti-COVID

19 Ian 2022   •   20:30
Boris Johnson, gata să pună capăt majorității restricțiilor anti-COVID

Premierul britanic Boris Johnson intentioneaza să pună capăt majorității restricțiilor anti-COVID-19 introduse pentru a limita răspândirea variantei Omicron în Anglia.

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat călătoriile internaționale din cauza variantei Omicron, iar în decembrie a recomandat munca de acasă, purtarea continuă a măștii de protecție și vaccinarea masivă.

Dar, în timp ce numărul cazurilor a atins un nivel record, spitalizările și decesele nu au crescut în aceeași măsură, în parte datorită introducerii dozelor booster și a gravității mai reduse a acestei variante, scrie Reuters.

Ministrul sănătății, Sajid Javid, spunea marți că Marea Britanie a atins probabil vârful atât în ceea ce privește cazurile, cât și spitalizările.

Premierul Johnson se va adresa miercuri parlamentului cu privire la următorii pași. Ridicarea restricțiilor prevăzute în „planul B” i-ar putea liniști pe oponenții vocali ai restricțiilor, chiar și din propriul partid.

„Deciziile cu privire la următorii pași rămân foarte echilibrate", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului: „varianta Omicron continuă să reprezinte o amenințare semnificativă, iar pandemia nu s-a încheiat. Infecțiile rămân ridicate, dar cele mai recente date sunt încurajatoare, cazurile începând să scadă".

Johnson s-a confruntat cu critici pentru modul în care a gestionat pandemia în general, iar Marea Britanie a raportat 152.513 decese, al șaptelea cel mai mare număr la nivel mondial.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson